Βρεφονηπιακός Σταθμός - Για το Τμήμα προσχολικής αγωγής

Στις εγκαταστάσεις του «Αγίου Στυλιανού» λειτουργεί,  από το 1982, Βρεφονηπιακός Σταθμός για τα παιδιά του Βρεφοκομείου αλλά και των δημοτών.

Η λειτουργία του  τμήματος  συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών του Βρεφοκομείου, ενώ παράλληλα παρέχεται φύλαξη, φροντίδα, εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων και σε παιδιά δημοτών, με στόχο τον εμπλουτισμό της προσωπικότητας τους  κατά την προσχολική ηλικία.

Το τμήμα λειτουργεί από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου από τις 07:00 έως 16:00. Δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.

Η συνολική δυναμικότητα του βρεφονηπιακού σταθμού ανέρχεται σε 76 παιδία . Αναλυτικά φοιτούν : 21 βρέφη, ηλικίας 8 μηνών έως 2.5 χρόνων και 55 νήπια, ηλικίας 2.5 χρονών έως την ηλικία της εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ορισμένες θέσεις βρεφών και νηπίων χρηματοδοτούνται από το 2013, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» και οι γονείς απαλλάσσονται από την υποχρέωση  καταβολής τροφείων.

Οι προϋποθέσεις εγγραφής, το ύψος των τροφείων και το πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού   είναι απόλυτα εναρμονισμένα  με των υπολοίπων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Ο.ΒΡΕ.ΠΟ.Μ.). Ο Β/Ν Σταθμός εποπτεύεται από Προϊσταμένη, υπάλληλο του Δημοτικού Ιδρύματος.

Οι αιτήσεις εγγραφής στο βρεφονηπιακό σταθμό γίνονται κάθε χρόνο από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου. Αιτήσεις εγγραφής καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αναρτώνται στην ιστοσελίδα και διατίθενται από τη γραμματεία του βρεφονηπιακού σταθμού.

 Πατήστε εδώ και δείτε την σχετική ανακοίνωση

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗN ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ 10 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΜΑΙΟΥ ΕΚΑΣΤΟΥ ΕΤΟΥΣ .

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.