Εθελοντισμός

Η εθελοντική προσφορά προς τον «Άγιο Στυλιανό» έχει τις ρίζες της βαθιά  μέσα στο χρόνο και στα φιλάνθρωπα αισθήματα των θεσσαλονικέων.

Σήμερα ο εθελοντισμός έχει διευρύνει και εμπλουτίσει την έννοια της φιλανθρωπίας και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας εντάσσει στην καθημερινή του ζωή την παροχή προσωπικού χρόνου προκειμένου να συνδράμει και να σταθεί αλληλέγγυος εκεί όπου η πόλη και ο συνάνθρωπος τον χρειάζονται.

Επιθυμία της διοίκησης και του προσωπικού είναι η εθελοντική προσφορά να υπερβεί τα προσωπικά κίνητρα ή τον απλό φιλανθρωπικό χαρακτήρα και να μετουσιωθεί σε ανιδιοτελή έκφραση των ανθρωπιστικών ενδιαφερόντων του κάθε εθελοντή που θέλει να συνεισφέρει στις δραστηριότητές μας μαθαίνοντας την ιστορία και τις ανάγκες μας.

Από τον Ιανουάριο του 2012 στο Δημοτικό Ίδρυμα δημιουργήθηκε Μητρώο Εθελοντών και καταρτίστηκε πρόγραμμα εθελοντικών δραστηριοτήτων προκειμένου «ο Άγιος Στυλιανός» να αποτελέσει οργανωμένο φορέα υποδοχής εθελοντικής προσφοράς. Υπάρχει επίσης άριστη συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Εθελοντών και αναδόχων οικογενειών «ο Άγιος Στυλιανός» που  πάντοτε μας συμπαραστέκεται τόσο οικονομικά όσο και δια της φυσικής παρουσίας των μελών του (εθελοντών)   και ενισχύει  τη προσπάθεια μας.   

Το Δημοτικό Ίδρυμα – Βρεφοκομείο είναι πλέον, οργανωμένος φορέας υποδοχής εθελοντών και παρέχει σε κάθε δημότη την δυνατότητα επιλογής του τομέα εθελοντικής συνεισφοράς του.

Γίνεται ομαδική ενημέρωση στους υποψήφιους εθελοντές στο χώρο του Ιδρύματος. Εάν επιθυμείται να παραβρεθείτε στην ενημέρωση πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προϊστάμενο της κοινωνικής υπηρεσίας στο τηλ: 2310-929600 εσωτερικό 35.