Εθελοντισμός

Το Δημοτικό Ίδρυμα – Βρεφοκομείο είναι οργανωμένος φορέας υποδοχής εθελοντών και παρέχει σε κάθε δημότη τη δυνατότητα να συμμετέχει στο πρόγραμμα εθελοντισμού του ιδρύματος.

Το Φεβρουάριο του 2012 στο Δημοτικό Βρεφοκομείο υλοποιείται Πρόγραμμα  Εθελοντισμού προκειμένου «Ο Άγιος Στυλιανός» να αποτελέσει οργανωμένο φορέα υποδοχής εθελοντών.

Με βάση τις αρχές του εθελοντισμού ο εθελοντής οφείλει:

• να ακολουθεί τις αρχές του φορέα υποδοχής της εθελοντικής του προσφοράς,
• να είναι πρόθυμος να οργανωθεί και να συντονιστεί με τους υπόλοιπους εθελοντές και με τον υπεύθυνο του εθελοντικού προγράμματος,
• να συμμετέχει στις τακτικές συναντήσεις οργάνωσης και εποπτείας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εθελοντικού προγράμματος,
• να επιδεικνύει συνέπεια και συνέχεια στην προσφορά του.


Συγκεκριμένα οι εθελοντές μας δραστηριοποιούνται στην απασχόληση των βρεφών και νηπίων εντός και εκτός του Ιδρύματος, με συγκεκριμένο προγραμματισμό και στόχους με βάση τις ανάγκες των βρεφών και των νηπίων και σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις .

Ταυτόχρονα στους χώρους του Ιδρύματος υπάρχει δυνατότητα προσφοράς και εξειδικευμένης εθελοντικής εργασίας από φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους  σε καθημερινή βάση για τα βρέφη και νήπια που χρήζουν παρέμβασης.

Ενδεικτικά στο παρελθόν λειτούργησαν οι εξής ομάδες:

  1. Φροντίδα παιδιών στα νοσοκομεία.
  2. Παροχή εξειδικευμένου εθελοντικού έργου (όπως φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία)
  3. Διοργάνωση ομάδων ψυχοπαιδαγωγικής απασχόλησης στα πλαίσια του ιδρύματος
  4. Ομάδα διοργάνωσης ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εκτός του ιδρύματος
  5. Ομάδα βρεφών.
  6. Βοήθεια στη διοργάνωση εορτών εντός και εκτός του χώρου του Ιδρύματος.
  7. Βοήθεια στην οργάνωση και τακτοποίηση υλικού των παιδιών προς υποβοήθηση του έργου του προσωπικού.Πεποίθηση μας είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα των παιδιών από όλους όσους σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τη φροντίδα τους.

Το Μητρώο Εθελοντών του Δημοτικού Βρεφοκομείου τηρείται με ευθύνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας.   

Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντικό έργο  στο Δημοτικό Βρεφοκομείο μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην παρακάτω διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.